Kan vi stadig stole på borgmesteren?

Af Finn Gade Knudsen

Egentlig kan Konservative jo være ligeglad med et opgør mellem Socialdemokraterne og Venstre. Det er vi som sådan også, men i dette tilfælde handler det om noget større.

Da Birthe Knudsen valgte at melde sig hos Socialdemokraterne, var jeg som udgangspunkt neutral. Hvis det er der hun føler sig hjemme, så må hun jo gøre det. Men så stoppede det. Det blev oplyst, at Birthe ikke afleverede sine poster til Venstre, som hun ganske rigtig er i sin gode ret til.

Når jeg så reagerer, er det på grund af konstitueringsaftalen, hvor Borgmester Peter Sørensen har fået indskrevet en paragraf, hvor partierne skulle skrive under på, at hvis et medlem skiftede parti, så skulle medlemmet aflevere sine poster til det parti man forlod. Ifølge lovgivningen har medlemmet lov til at beholde posterne, hvilket Socialdemokratiet jo netop har oplevet tidligere, og som netop forsagede at Peter Sørensen ønskede den pågældende paragraf, så partierne forpligtede sig til at få partihoppere til at aflevere sine poster. Det var vi helt med på, og vi ville til en hver tid overholde den paragraf.

Nu ser vi så Socialdemokraterne påstår, at paragraffen ikke kan bruges til det alligevel, hvilket er helt forkert. Et parti med ordentlighed i behold, ville have overholdt den aftale man har skrevet under på, og bedt Birthe aflevere sine poster, inden hun kunne indtræde i byrådsgruppen. Det ville være korrekt og ordentlig, og efter aftalens ånd. Det ønsker Socialdemokraterne ikke, og dermed er der kun et spørgsmål tilbage.

Kan vi nogensinde regne med aftaler med Socialdemokraterne?

Kan vi nogensinde regne med aftaler med Socialdemokraterne?

Det her handler ikke om parti politik, eller blokpolitik, men alene om ordentlighed. Konservative bakker op om de aftaler vi har skrevet under på. Det er ordentlighed.