Det er skidesynd for børnene

Replik: Flytter bare ét barn mere til Stensballe, skal tre 0. klasser blive til fire: »Det er skidesynd for børnene«

Et enigt skoleudvalg valgte ikke at give dispensation til over 28 elever på Stensballe- og Højvangskolen.

Det var der også en god grund til, da næsten alle partier over en kam, gik til valg på, at folkeskolen i Horsens har brug for et løft. Et løft, der skal give mere tid til folkeskolelærerens kerneopgave, – nemlig at undervise børnene og sørge for god trivsel i klassen.

Vi tænker på børnenes tarv

I Venstre og Konservative tænker vi på børnenes tarv, samt de familier med søskende-elever, der har fået afslag fra Stensballeskolen, fordi maxgrænsen for 3 klasser á 28 elever var nået, selvom der stod flere på venteliste. Når muligheden for dannelse af klasser med over 28 elever ikke er en option mere, så kan man benytte lejligheden til at tilbyde søskende-eleverne optag på skolen, som fik afslag i første omgang, og lave 4 klasser med 22-24 elever i hver klasse. Vinderne er trivsel for børnene og bedre arbejdsmiljø for lærerne.

Børn og unge er vores fremtid

Alle børn og unge har ret til et godt liv og en uddannelse, der kan føre til et job og en meningsfuld rolle i samfundet. Fundamentet for udvikling og læring er trivsel. Derfor vil Konservative og Venstre styrke folkeskolens fokus på trivsel, så alle børn har et trygt miljø, hvor ingen børn skal have ondt i maven over at skal i skolen.

På baggrund af store investeringer i 10érne har folkeskolen i Horsens kommune løftet eleverne fagligt til landsgennemsnittet. Desværre er bevillingerne siden udhulet siden 2012. Konservative og Venstre ønsker at geninvestere i folkeskolen, ved at sætte midler af til at skabe øget trivsel, større praksisnærhed i undervisningen og ikke mindst frigøre lærernes, ledernes og forældrenes ressourcer, så vi sammen kan løfte folkeskolens elever til næste niveau.

Vi ser frem til kommende budgetforhandlinger

Hos Konservative og Venstre ser vi frem til de kommende budgetforhandlinger 2023, hvor vi helt sikkert kommer til at prioritere midler til folkeskolen

 

Byrådsmedlem for Venstre i Horsens                                           Byrådsmedlem for Konservative
Lars Jensen                                                                                             Annette Schulz Jensen