Konservative klar med kandidaterne til regionrådsvalget

Den 21. november er der regionrådsvalg, og Konservative i Horsens har to kandidater på listen i Region Midtjylland.

Når borgerne i Region Midtjylland skal sætte deres kryds ved dem de mener, skal lede regionen de næste fire år, er der to stærke konservative kandidater fra Horsens, på listen.

Det er den 37 år gamle vælgerforeningformand Finn Gade Knudsen, der kommer til at stå i spidsen for de to lokale kandidater, og selv om han er nummer 17 på den samlede Konservative liste, er han stadig overbevist om et godt valg.

– Jeg er sikker på at Konservative for et godt valg i regionen, og mener seriøst at der trænger til en hel ny linje i den måde regionen drives på, siger Finn Gade Knudsen.

Det er Christian Damgaard, som bliver den anden konservative kandidat fra Horsens, og formanden ser det som en styrke, at have to kandidater, der begge vil kæmpe aktivt for et godt Konservativt resultat.

Bedre psykiatri

En af de væsentligste årsager til at Finn Gade Knudsen har valgt at stille op, er den tilstand som psykiatrien i regionen er i.

– Jeg er rystet over hvordan det står til, og hvor mange ressourcer der mangler, for at vi kan skabe en behandling, som kan måle sig med den eksempelvis kræftpatienter

– Jeg Har oplevet den psykiatriske behandling meget tæt på, da flere i min nære omgangskreds har været i kontakt med den. Jeg er rystet over hvordan det står til, og hvor mange ressourcer der mangler, for at vi kan skabe en behandling, som kan måle sig med den eksempelvis kræftpatienter får, siger han og fortsætter:

– Jeg bliver en smule harm, når jeg år efter år ser “Knæk Cancer ugen” samle millioner ind til kræftforskningen, mens de psykiske lidelser nærmest holdes gemt. Kræft er vigtigt og det er meget vigtigt at vi bruger ressourcerne på det også, men en mere ligelig fordeling, så psykisk syge mennesker ikke skal udskrives inden behandlingen er færdig, fordi der mangler ressourcer.

Finn Gade Knudsen mener ikke at psykiske lidelser bliver taget seriøst nok, og hvor mange ser kræften som vor tids folkesygdom, så mener han at angsten er et langt større problem, uden at han dog mener det bliver taget seriøst.

– Alt for mange går rundt med mere eller mindre grove angstdiagnoser, og nogle oplever endda jævnt hen angstanfald i deres hverdag. Det eneste vi som samfund gør, er at putte medicin i munden på dem, og lade dem gå hjem, i håb om at de så ikke bliver en større belastning for systemet, siger han og udleder:

– Det er vi nød til at gøre noget ved. Flere skal behandles, og behandlingen skal vare i den tid det er nødvendigt.

Sund fornuft

Begge Konservative kandidater fra Horsens, er enige om at sund fornuft skal råde i beslutningerne de næste fire år. Alle beslutninger skal foregår ordentlig og økonomisk ansvarlig, og så er det som Finn Gade Knudsen siger, ikke nogen skam, at bruge sin sunde fornuft.

– Regionen skal have en professionel og ordentlig ledelse, som skal sikre fremtiden for det vitale område, siger han.

Det er vigtigt for de Konservative i Horsens, at borgerne i denne kommune, som netop er en hospitalskommune, husker på, at forkerte beslutninger kan koste dyrt.

– For mig er det vigtigt at vi fortsat har et hospital i Horsens, og jeg er derfor glad for at den lige nu udvikles, men jeg ved også, at tal i et regneark hurtigt kan give en anden situation, og derfor mener jeg seriøst, at vælgerne skal stemme på lokale kandidater, som vil være med til at sikre hospitalet også i fremtiden, siger Finn Gade Knudsen og slutter:

– Konservative i Horsens kan man regne med, og derfor vil en stemme på Christian og jeg, være en garanti for, at vi vil kæmpe for Horsens, også selvom vi ikke bliver valgt.