Når Det frie Valg lige pludselig ikke bliver så frit alligevel

Af: Annette Schulz Jensen – Byrådskandidat, Konservative, Horsens og Marcus Knuth – Medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti i Østjylland

Alle kan vel blive enige om, at børn har brug for en tryg og god start på livet? ”Danmark skal være verdens bedste land at være barn i”. Det står der i den aftale regeringen har indgået med flere partier om minimumsnormeringer. Det kan vi også kun være enig i, men vi får alligevel en rynke i panden og en bekymring i maven, når vi nærlæser aftalen. Her står: Det er ønsket, at reglerne for private pasningsordninger i højere grad skal følge de regler, som gælder dagplejen, hvad angår antallet af børn pr. privat passer ….der må ved nyoprettede private pasningsordninger tilknyttes 4 børn. Den kommunale dagplejer må have 5 børn! Samtidigt ønsker regeringen at nedjusteres procentsatsen for tilskud til privat pasning. Hvorfor skal tilskuddet være dårligere fordi, man som forældre vælger et privat tilbud? Dermed gør man vilkårene for private passere nærmest umulige og stiller dem dårligere. Hele deres økonomisk grundlag forringes i en grad, som vi mener, er urimeligt. Husk på, at en privat børnepasser betaler ALLE udgifter selv – alt fra ladcykler, barnevogne til erhvervsforsikringer, vedligehold og kurser og efteruddannelse og pensionsopsparing etc. I værste fald betyder det, at de private passere må lukke deres pasningsordning.

I Horsens kommune bliver ca. 200 børn 0-3 år passet privat. Hvor skal de finde plads, hvis deres pasningsordning lukker? Hvad med de børn, som ikke trives i store institutioner med mange børn og mange forskellige voksne? Hvad med de familier, der bor i de små landområder med en privat pasningsordning, og hvor der er langt til en kommunal institution? Kære forældre; Det frie Valg er pludselig ikke så frit alligevel.